Het wetenschappelijk onderzoek
Omdat computationeel denken sterk focust op probleemoplossende vaardigheden kan het aan bod komen in elk bestaand vak in het reguliere onderwijs. Voor deze problemen wordt de oplossing vaak gemakkelijker bekomen met behulp van een computer.
Toch kan men ook zonder computer heel wat leren over computationeel denken. Daarvoor zijn tal van interessante unplugged activiteiten mogelijk. Maar via programmeerlessen kan je heel wat concepten van computationeel denken in de praktijk omzetten.
Met dit project willen we lerarenopleiders en leerkrachten secundair onderwijs aan de slag helpen via een flexibel, online leertraject met concrete lesmaterialen, geïntegreerd in STEM-projecten, en inzichten om computationeel denken te vertalen naar de eigen studierichting-specifieke context.
Meer bepaald tonen we hoe computationeel denken op een zinvolle manier en vanuit reële contexten in de lessen kan worden geïntegreerd, zoals in praktische vakken in nijverheidsrichtingen en harde wetenschapsvakken, maar ook in talen en humane wetenschappen.
De innovatieve lesmaterialen zijn ingehaakt aan een eerder ontwikkelde leerlijn, AI Op School, waarin computationeel denken voor 1ste, 2e en 3e graad aan bod komt vanuit verschillende contexten. De nadruk ligt hierbij op een vakoverstijgende werking met voldoende aandacht voor de impact van nieuwe technologieën op onze snel veranderende maatschappij.

Ons leermateriaal
Aan het laden...
Er zijn geen leerpaden beschikbaar met uw voorkeuren.
Bestanden

Partners


