Over ons

De toekomst van STEM veranderen

Dwengo ontwikkelt didactisch materiaal waarmee wereldwijd vrijwilligers en leerkrachten aan de slag gaan om jongeren wegwijs te maken in wetenschappen en technologie. Via didactische projecten over onder meer computationeel denken, artificiële intelligentie, robotica en wiskunde bereiken we jaarlijks honderden leerkrachten en vrijwilligers, en ook duizenden leerlingen over de hele wereld. In al onze projecten hebben we bijzondere aandacht voor kansengroepen en meisjes. Bovendien is al ons materiaal open source zodat je het kunt aanpassen naargelang de noden in jouw klas of project.

Onze geschiedenis

Dwengo is een vzw, opgericht in 2009 door zes Belgische ingenieurs. Door middel van online handleidingen, ondersteuning en hands-on workshops begon Dwengo scholen in België te benaderen. Vandaag heeft Dwengo activiteiten over de hele wereld. Om zoveel mogelijk kansengroepen te bereiken, werkt Dwengo steeds samen met lokale gemeenschappen om nieuwe projecten op te starten.

Onze verbintenissen

1

Kennis delen en samenwerking

2

Internationale focus met projecten op 4 continenten

3

Voor kinderen vanaf 8 jaar tot universiteitsstudenten

4

Al onze software en documentatie zijn open source

Met de steun van industrie, overheden en vrijwilligers kunnen we wereldwijd jongeren in verwondering brengen voor wetenschappen en technologie

De wonderen van robotica en AI ontsluieren

4

CONTINENTEN

15,000

KINDEREN BEREIKT ELK JAAR

1000+

VRIJWILLIGERS

100%

VRIJWILLIG

Onze visie

De wonderen van robotica en AI ontsluieren

Door samen te werken met leerkrachten en vrijwilligers over de hele wereld en door middel van train-de-trainersessies stellen we hen in staat onze hands-on workshops naar de leerlingen en de studenten te brengen. Onze belangrijkste doelen zijn:

  • De impact meten: opvolgen van het aantal deelnemers en de duurzaamheid van het project
  • De uitdagingen van STEM-onderwijs in kaart brengen en hoe ze te overwinnen
  • Kennisoverdracht naar kansengroepen
  • Het opzetten van een nieuwe wereldwijde duurzame gemeenschap van leerkrachten en vrijwilligers
  • Meerdere culturen samenbrengen door een jaarlijkse robotweek te organiseren